altЗ 22 по 28 червня у Львівській Духовній семінарії Святого Духа відбулися спецкурси місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання духовних семінарій УГКЦ в Україні.

Наші  брати-семінаристи також брали активну участь у всіх науках та конференціях протягом тижня. Метою місійних курсів було показати служіння наших священиків на східних та північних теренах України та життя вірних УГКЦ. Також були присутні отці з Росії, Казахстану, Іспанії, Італії та інших країн світу. Зустрічі розпочиналися ранковими молитвами, а саме служилася щоденно Утреня та Свята Літургія. Кожна семінарія мала можливість поділитися життям та історією своєї семінарії. У пятницю була організована екскурсія по місту та святинях Львова.

На закінчення у  неділю, Блаженніший Святослав відслужив Божественну Архієрейську Літургію у співслужінні з головою Пасторально-міграційного відділу, Владикою Йосифом (Міляном), де Блаженніший подякував владиці Йосифу, "який вже 5-й рік поспіль дбає про місійне виховання семінаристів усіх семінарій України, організовуючи цей курс". Також глава УГКЦ закликав семінаристів бути щедрими, відповідаючи на потреби Церкви. "А Господь завжди буде щедрий з вами", - підкреслив Патріарх. Блаженніший закликав семінаристів не боятися відповідати на виклики, які сьогодні стоять перед Церквою, зокрема і в питанні служіння на місійних теренах. "Якщо справді хочете відчути себе потрібними, то будьте готові відповісти на потреби нашої Церкви", - звернувся Патріарх до учасників курсу.

Після цього учасникам було вручено сертифікат про закінчення курсу місійного служіння, та наші брати моли можливість поспілкуватися з Блаженнішим Святославо - главою УГКЦ.

Микола Хомин,
семінарист VII курсу

Вгору