altКожного року 22 червня в місті Івано-Франківську відзначають, як день скорботи і пам’яті жертв Другої світової війни. Цього року вшанувати загиблих українців на Меморіальне кладовище, що на вулиці Лепкого, прийшли представники обласної та міської влади, громадськість краю та ветерани. Присутні поклали квіти до Монументу слави та взяли участь у поминальній панахиді, яку відслужили священнослужителі різних конфесій. УГКЦ представляли ректор ІФДС – митр. прот. Олег Каськів та віце-ректор о. Олесь Будзяк, а супроводжували своїм співом заупокійне богослужіння брати-семінаристи.

Варто згадати, що цьогоріч минає 74-та річниця з того часу, відколи німецькі війська вторглися на українські землі. Друга cвітова війна принесла в українські домівки незліченні жертви і страждання, не оминула жодну родину. Трагедією мільйонів громадян стала і їхня примусова депортація.

Сьогодні, відстоюючи свою незалежність та цілісність країни на східних кордонах, ми чітко усвідомлюємо подвиг і жертовність тих, хто віддав своє життя під час Другої світової війни.

Інформаційний центр ІФДС

Вгору