×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/04.07.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

В рамках участі у національній прощі з нагоди 150-річчя від канонізації великого подвижника нашої Церкви свщмч. Йосафата (Кунцевича) учасники хору "Благовіст" разом із отцями-настоятелями Івано-Франківської духовної семінарії мали змогу взяти участь у пізнавальних екскурсіях троьма великими італійськими містами.

Чи не найбільше враження охопило студентів ІФДС під час екскурсії Ватиканом, протягом якої семінаристи мали змогу дізнатися багато нового та побачити на власні очі центральний осідок Католицької Церкви. Також семінаристи відвідали головні святині міста Рима, яке виділяється великою кількістю старовинних християнських храмів та ознайомилися з багатою архітектурною та художньою спадщиною древнього міста. Під час свого перебування у Римі учасники хору "Благовіст" та настоятелі ІФДС відчули велику гостинність від настоятеля прокатедрального Собору Святої Софії о. Марка Семегена, через запрошення якого власне і мали змогу взяти участь у такій великій прощі нашої Церкви. Тому вся семінарійна спільнота ІФДС висловлює о. Маркові велику та щиросердечну подяку. Також під час екскурсії столицею Італії семінаристи мали змогу молитися Божественну Літургію у храмі свв. Сергія і Вакха, за що вся спільнота ІФДС висловлює велику подяку пароху цієї парафії о. Іванові Кулику та сотруднику о. Тарасові Остафіїву.

Після завершення свого паломництва спільнота ІФДС мала унікальну нагоду зупинитися у мальовничому Італійському місті Падові, де з великою гостинністю семінаристів прийняв настоятель місцевої спільноти УГКЦ о. Ігор Боярський, якому вся спільнота ІФДС також висловлює велику подяку. Також в цьому місті студенти мали змогу приклонитися перед мощами св. Антонія Падевського.

Окремі слова вдячності також вся спільнота висловлює диякону Андрійові Салабаю, який проводив для семінаристів захоплюючі та пізнавальні екскурсії в м. Падові та великому торгівельному та культурному центрі Італії - Венеції. Під час цих пізнавальних екскурсій всі присутні мали змогу побачити великі святині даних міст, помолитися перед мощами св. апостола і Євангелиста Марка, які знаходяться у величній венеціанській базиліці, покровителем якої є великий Христовий учень і апостол та ознайомитися з величезною культурною спадщиною, яку несуть в собі ці старовинні культурні осередки.

стаття: Августин Тимчак,
фото: Василь Пронюк

Інформаційний центр ІФДС

{gallery}04.07.17_01{/gallery}