×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/07.06.17_01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

5 червня семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. священномученика Йосафата разом з отцями-настоятелями прибули до Патріаршого Собору, щоб разом з усіма священиками та вірянами попрощатися з Блаженнішим Любомиром, який відійшов у вічність 31 травня. 

 

Поминальні Літургії відбулися 1—3 червня у Львові. Після цього траурний кортеж виїхав до Києва, де тіло спочилого Патріарха було виставлено у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового. Проститися з ієрархом прийшли тисячі киян, не лише греко-католики, але й православні та віруючі інших віровизнань. Увечері 4 червня в Соборі під проводом Патріарха Святослава (Шевчука) було відслужено чин похорону спочилого владики.

Наступного дня, перед похованням, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав від імені свого попередника, новопреставленого Блаженнішого Любомира, висловив слова прощання та слова вдячності священикам, монахам, вірним, родині й усім, з ким доводилося покійному архиєрею співпрацювати та співслужити.

Поховано Блаженнішого Любомира 5 червня 2017 року на свято св. Духа у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ в місті Києві. На поховання приїхали представники з усього світу, зокрема: легат Папи, єпископи УГКЦ та понад 600 священиків.

 

Прощаємося з тобою, наш дорогий Батьку! Спочивай у мирі, у домі Небесного Отця молися за всіх нас. Вічная тобі пам'ять.

 Блаженнійший Святослав

Стаття: Федорчак Юрій

Фото: Інформаційний центр ІФДС 

Інформаційний центр ІФДС

{gallery}07.06.17_01{/gallery}