×

Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: [ROOT]/images/stories/22.05.17
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

21 травня 2017 р.Б. відбулася проща для працівників державних служб до чудотворної ікони Погонської Матері Божої. Також у цій прощі взяли участь семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата, приналежні до Коломийсько-Чернівецької Єпархії.

Метою прощі було, найперше, моління за мир і спокій в нашій державі Україні через заступництво Матері Божої, прославленої у Погонській чудотворній іконі, а також щоб випросити інших потрібних усім ласк. Кульмінацією прощі стала урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Правлячий Архиєрей Коломийсько-Чернівецької Єпархії Преосвященний Владика Василій Івасюк, з яким співслужило чисельне духовенство, зокрема протосинкел єпархії о. Богдан Іванюк, о. Роман Кіцелюк, синкел у справах духовенства, протопресвітери Надвірнянського, Березовського, Отинійського, Городенківського протопресвітеріатів та інші священнослужителі.

В часі Літургії Владика Василій виголосив проповідь, в якій наголосив, що кожен із нас має побачити навколо себе, скільки є таких, які потребують оздоровлення, так як потребував сліпороджений, що віддавна був сліпим, але покірно просив Ісуса Христа про допомогу, яку отримав через свою віру. Пізніше було відслужено Молебень до Погонської Богородиці, відтак Єпископ благословив всіх учасників прощі, уділив повний відпуст та побажав, щоб Пресвята Богородиця завжди заступалася за нас і випрошувала у свого Сина всіх потрібних ласк. Опісля ігумен Погонського монастиря о. Никодим Гуралюк, який також був присутній на Літургії, подякував Преосвященному Владиці за те, що відвідав це відпустове місце і очолив Божественну Літургію.

Хочеться вірити в те, що ті, хто прибули сьогодні на цю прощу, незважаючи на погану погоду, все ж таки багато чого переосмислили для себе і почали по-іншому дивитися на певні проблеми чи невдачі у своєму житті, бо відбули цю прощу на славу Божу та на користь для своєї душі. бр. Василь Катеринюк.

стаття: Василь Катеринюк,
семінарист V курсу
фото: прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

{gallery}22.05.17{/gallery}